הבחינה הפסיכומטרית, מה היא בוחנת ופוטנציאל שיפור
בניגוד למה שהרוב רגילים לחשוב, מטרת הבחינה הפסיכומטרית היא לא למדוד את מידת האינטליגנציה של הנבחן אלא את סיכויי ההצלחה שלו בלימודים האקדמיים. מחקרים רבים מראים כי ציונים גבוהים בבחינה זו אכן בדרך כלל הולמים את מידת ההצלחה של הסטודנטים בלימודיהם. הציון הפסיכומטרי יחד עם ציוני הבגרות, מניבים יחד את החיזוי הטוב ביותר. אף על פי כן, הבחינה איננה מושלמת. היא לא מודדת מדדים רבים הקשורים בהצלחה בלימודים, כמו כוח רצון, יצירתיות ועוד.
כמו כן, חשוב לזכור שהמטרה העיקרית של הבחינה היא דירוג וסינון מועמדים ללימודים האקדמיים, ככל שתקבלו ציון גבוה יותר בפסיכומטרי כך יפתחו בפניכם יותר אופציות ותחומי לימוד.
חשוב להבין כי הבחינה ברוב המוחלט של המקרים (מלבד אוצר מילים באנגלית ובעברית, הדרוש להבנה של חלק מהשאלות) לא בוחנת את הידע שלכם בתחומים שונים, אלא את כישורי החשיבה שלכם. היא שונה במהותה מבחינת בגרות, ולכן גם תלמידים שלימודי התיכון היו קשים עבורם לא צריכים לחשוש מהבחינה הפסיכומטרית. רבים מאלו שלא צלחו את הבגרויות יכולים פתאום לפרוח בפסיכומטרי ואפילו להצליח יותר מאחרים. באופן הזה, בחינות הבגרות והבחינה הפסיכומטרית מאזנות האחת את השנייה ומאפשרות לתלמידים בעלי כישורים שונים להעלות את סיכויי הקבלה שלהם לאקדמיה.
כמו כן, חשוב שתדעו כי פוטנציאל השיפור בהכנה לפסיכומטרי ולמידה, בין אם במסגרת קורס פסיכומטרי, קורס פסיכומטרי אונליין, לימוד עצמי לפסיכומטרי או כל דרך אחרת, משמעותי מאוד. תלמידים יכולים לשפר את הציון ההתחלתי שלהם ב-100 ויותר נקודות (בהמשך תבינו כמה זה משמעותי ביחס לציון הבחינה), במידה וילמדו בצורה נכונה וישתמשו בחומרים איכותיים. חשוב להדגיש את עניין איכות החומרים משום שמכונים רבים לא מדמים כראוי את רמת הקושי של בחינה, ובכך חוטאים לתלמידים- שלבסוף נאלצים להתמודד בזמן אמת עם שאלות ברמת קושי שטרם פגשו קודם לכן. אנחנו יכולים להגיד בביטחון שהתלמידים של Student מקבלים את כל הכלים הדרושים למקסום היכולות האישיות שלהם והצלחה בבחינה.